15 Kasım 2013 Cuma

Huawei ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde Sürpriz İşbirliği

Huawei, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 15-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 2013 sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi ile Ar-Ge alanında çalışmaları için imza törenini gerçekleştirdi.

Dünyanın önde gelen bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı çözüm üreticisi Huawei, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 15-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 2013’te, en son teknoloji ve yenilikçi projelerini ve 4 yıl önce İstanbul’da kurmuş olduğu Ar-Ge merkezinde gerçekleştirdiği çalışmaları sergiledi. Etkinlik sırasında, Huawei Türkiye Genel Müdürü Zhao Gang ve İTÜ Rektörü Mehmet Karaca, Ar-Ge İşbirliği Anlaşması’nı imzaladı. Huawei ve İTÜ arasındaki işbirliği anlaşmasına göre, İTÜ akademisyenleri Huawei’nin Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilecek projelere destek verecek. İşbirliği kapsamında, İTÜ öğrencileri ve akademisyenleri tez konularıyla ilgili her türlü çalışmayı Huawei Ar-Ge Merkezi’nde yapabilecek ve fikirlerini gerçeğe dönüştürme imkanına sahip olacaklar. Bunun yanı sıra, Huawei’nin küresel araştırma ve geliştirme ekibinin deneyim ve eğitim fırsatlarından da yararlanacak olan İTÜ akademisyenleri, bilgi ve birikimlerini Huawei ile paylaşacaklar.
İnovasyona verdiği önem ile tüm dünyada elde ettiği gelirinin %14’ünü Ar-Ge’ye ayıran Huawei’nin Türkiye ofisindeki çalışanların yarısı Ar-Ge merkezinde çalışıyor. Huawei’nin Türkiye Ar-Ge Merkezi, lokal işbirlikleri ile Türkiye’nin bilişim sektörünün gelişimine en yüksek desteği veriyor. İnovasyon ve Ar-Ge kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla, Huawei ve İTÜ şu projelerde birlikte çalışacaklar; Akıllı Arama (IS), Yeni Nesil İş Destek Sistemi (NGBSS), Sanal Bilge (SB), Yakınsak Faturalandırma sistemi (CBS), Gelişmiş Geri Çaldırma Tonu (ARBT), IPTV ve Müşteri İlişkileri Yönetimi.

Dünyanın teknolojisi Türkiye’de geliştiriliyor
Huawei, Ar-Ge Merkezleri Zirvesi 2013 kapsamında Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde geliştirdiği projelerin de tanıtımını gerçekleştirdi. Özellikle Sanal Bilge projesine, İTÜ’den bir profesörle işbirliği içerisinde Türkiye Ar-Ge merkezinde başlandı ve bundan sonra da daha derin bir işbirliği ile projeye devam edilecek.
İTÜ ile imza töreninde konuşan Huawei Genel Müdürü Zhao Gang “Huawei olarak Türkiye’deki 11 yıldır gösterdiğimiz gayretin sonuçlarını görmekten ve Ar-Ge Merkezi’nde Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan kalifiye mühendislerin gerçekleştirdiği projeleri sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi ve şöyle devam etti; “Bugün, İTÜ ile işbirliğimiz, teknoloji transferini gerçek anlamda yaptığımız anlamına geliyor. Huawei’nin İstanbul’da Ar-Ge Merkezi en ileri teknolojik çözümleri geliştirme konusunda önemli bir mesafe kaydetti, bundan sonra İTÜ ve Türk mühendislerle daha fazlasını yapacağız”.
İşbirliği Anlaşması’ndan memnuniyetini dile getiren İTÜ Rektör Yardımcısı Prof.Mehmet Sabri Çelik de “Bu, Huawei ile ilk tanışıklığımız değil. Huawei ile İTÜ arasındaki işbirliği bir süredir devam ediyordu. Ancak bu imzayla, işbirliğimizi başka bir noktaya taşıyoruz. İTÜ ve Huawei, Türkiye’nin teknoloji geleceğine birlikte yatırım yapmaya başlıyor. Bu işbirliği, Türkiye’deki akademik kurumların, özel sektörle ortak çalışmalarını artırması anlamında da büyük önem arz ediyor” dedi.

"Türkiye, bölgesel yazılım gücü olma potansiyeline sahip"       
Ar-Ge Zirvesi’nde konuşan ve Huawei'nin Türkiye'deki Ar-Ge Merkezinde geliştirilen ürünleri tanıtan Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi Direktörü Wu Lianqing ise, uluslararası çapta Ar-Ge merkezlerinin yönetimi ve etkili bir takım geliştirme konularında çok geniş uluslararası deneyime sahip olduğunu belirterek, bu tecrübelerini Türkiye'nin araştırma ve geliştirme kapasitesini en ileri seviyeye getirmek için kullanma fırsatı yakalamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Ar-Ge Direktörü Wu Lianqing, "Türkiye'nin, bölge içinde yazılım endüstrisinin gelişiminde öncü rol oynayacağına inanıyorum. Bunun için Türkiye'de mükemmel bir ortam ve potansiyel görüyorum" dedi.
TV’yi sesinizle kontrol edip sosyal medyada paylaşmak mümkün
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nin katkılarıyla hayata geçirilen IPTV projesi ise gelişmiş sesle kontrol özelliği ve sosyal etkileşime dayalı fonksiyonlarıyla öne çıkıyor. Hem IOS hem de Android işletim sistemi tarafından, akıllı telefon ve tablet de dahil diğer cihazlarda izleme imkanını sunan ürün, aynı zamanda sosyal medya üzerinden de kullanıcıların iletişimini sağlıyor. Bunun yanında hem Blu-ray ve 3D ile de destekleniyor.

Türk Mühendisler yeni nesil akıllı ağ teknolojisi geliştiriyor
Huawei’in Yeni Nesil Akıllı Ağ çözümü, NGIN (Next Generation Intelligent Network), cep telefonu numaranızı ve tarifenizi kullanarak, GSM sinyalinin olmadığı durumlarda bile her türlü cihazdan kendi tarifenizle ve numaranızla görüşme yapabilmenizi sağlıyor. Wi-Fi ağları üzerinden çalışan sistem, uluslararası dolaşımda dahi kendi yerel tarifeniz üzerinden ücretlendirilerek görüşmenin yolunu açıyor.

  
Türkçe Akıllı Asistan

Çapraz, anlamsal, sosyal ve kişiselleştirilmiş arama özelliği ile ön plana çıkan Türkçe akıllı asistan yazılımı, telekom şebekeleriyle uyumlu hale getirilerek Huawei’nin akıllı arama çözümünde geliştirdiği kapasitenin Türkçe’ye yansıması durumunda. Yeni nesil web arama teknolojisi, Huawei’nin ürettiği çözümle artık daha akıllı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder