10 Temmuz 2013 Çarşamba

Coca-Cola ve WWF küresel ortaklığını genişleterek yeni çevre taahhütlerini açıkladı


Coca-Cola Şirketi ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), küresel ortaklıklarının kapsamını genişleterek, dünyadaki su kaynakları, iklim, ambalajlama ve tarım konularında iddialı performans hedefleri belirledi.

Coca-Cola Şirketi ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), küresel ortaklıklarının kapsamını genişleterek açıkladıkları yeni ve cesur küresel çevre hedefleriyle, Coca-Cola sisteminin sürdürülebilirlik yönetimi alanındaki çalışmalarını bir adım ileriye taşıyor.

Coca-Cola’nın sağlık ve toplum odaklı taahhütlerini tamamlayan çevre hedefleri, 2020 yılına kadar su kaynakları, enerji ve ambalaj kullanımının sürdürülebilir yönetimiyle birlikte, tarımsal girdilerin sürdürülebilir tedariki konularına odaklanıyor.

On yıla yaklaşan ortaklıklarının elde ettiği başarılardan yola çıkan Coca-Cola ve WWF, çalışmalarının kapsamını genişletmeye karar verdi. Bu bağlamda doğal kaynakları koruma konusunda yeni ve iddialı hedeflere ulaşmak için izlenecek yol, doğanın değeri, karar alma süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi ve ortak küresel çevre sorunlarının çözülmesi için etkili ortaklıklarla bir araya gelmeyi içeriyor.

Coca-Cola Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent: “Coca-Cola’da hepimizi ilgilendiren çevre sorunlarıyla ilgilenmek ve gezegenimizin kaynaklarını sorumlu bir şekilde yönetmek için, ortaklarla işbirliği yapmaya gönülden bağlıyız. Gıda ve su kaynaklarına olan küresel talepteki artışın beraberinde getirdiği kaynakları kısıtlı bir dünyada, iş dünyası, toplumlar ve doğanın ortak faydasına hizmet edecek çözümler bulmak zorundayız. WWF ile birlikte çalışarak, şirketimizin sürdürülebilirlik programlarını geliştirmeye devam edeceğiz ve WWF’nin bu konudaki tecrübesi, bazılarını birlikte belirlediğimiz, çevre alanındaki performans hedeflerine ulaşmamızda yardımcı olacak.” Dedi.


Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı ve CEO’su Carter Roberts ise şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde, doğal kaynaklar üzerindeki talebin eşi benzeri görülmemiş bir şekilde arttığına tanık oluyoruz. İşin alışılagelmiş bir şekilde sürdürülmesi, işin varlığını devam ettirmesi de dahil olmak üzere, her şeyi riske atıyor. Bu sorunlar ancak birlikte çalışılarak çözülebilir ve Coca-Cola ile yaptığımız işbirliği, ihtiyacımız olan etkinin gücünü arttırabileceğimizi ve bu etkiyi hızlandırabileceğimizi kanıtlamıştır.”

Yenilenen ve kapsamı genişletilen küresel ortaklık kapsamında, Coca-Cola ve WWF, Coca-Cola şirketi ile şirketin 200’den fazla ülkede yaklaşık 300 şişeleyici ortağını içeren Coca-Cola sistemi içinde, 2020 çevre sürdürülebilirlik hedeflerini belirlediler. Bu hedefler şunları içeriyor:


1.    Su verimliliğinin %25 oranında iyileştirilmesi. Coca-Cola, Coca-Cola sistemi içerisinde yapılacak operasyonel geliştirmelerle, üretilen her ürün litresindeki su kullanım verimliliğini iyileştirecek. Bu hedef, 2004’ten 2012 yılına kadar su kullanım verimliliğinde elde edilen yüzde 21.4’lük iyileşmeyi tamamlar nitelikte.

2.    Sağlıklı ve güçlü tatlı su kaynağı sistemlerinin oluşturulması. Coca-Cola ve WWF çevreyi korumak için gerçekleştirecekleri çalışmalarını, beş kıtada 11 kilit bölgeyi kapsayacak şekilde genişletecek. Bu bölgeler Amazon, Koshi, Mekong, Rio Grande/Bravo, Yangtze ve Zambezi nehir havzalarını; Büyük Bariyer Resifi ve Orta Amerika Resifinin su toplama sahalarını ve Amur-Heilong, Atlantik Ormanları ve Büyük Kuzey Ovalarındaki kilit bölgeleri içeriyor.

3.    Elinizdeki ürünü üretirken salınan CO2 emisyonlarının %25 oranında azaltılması. Coca-Cola, değer zincirinin tamamında, sera gazı emisyonlarını azaltmak üzere çalışacak. Bu bağlamda üretim süreçleri, ambalaj formatları, teslimat filosu, soğutucu cihazlar ve bileşen tedariki alanlarında kapsamlı bir şekilde karbon ayak izi azaltma çalışmaları yürütülecek.

4.    PlantBottle™ ambalajında kullanılan malzemelerin sorumlu bir şekilde tedarik edilmesi. Coca-Cola, PlantBottle™ ambalajındaki bitkisel bazlı malzemelerin kullanımında çevresel ve sosyal etkisini değerlendirmek için WWF ile birlikte çalışacak. Bu sayede şirket, 2020 yılına kadar bütün PET plastik şişelerinde yüzde 30’a kadar bitkisel bazlı malzemeler kullanma hedefine ulaşabilecek.

5.    Ana tarımsal girdilerin sürdürülebilir tedariği Coca-Cola, şeker kamışı, şeker pancarı, mısır, çay, kahve, palmiye yağı, soya, meyve özü ve kağıt lifi ve portakal gibi ana girdileri sürdürülebilir kaynaklardan tedarik etmek için çalışacak. Aynı zamanda “Sürdürülebilir Tarım için Kılavuz İlkeleri” belirleyen Coca-Cola, bu ilkelerin tüm toplumlar için Coca-Cola sistemi çapında uygulanması amacıyla WWF ile birlikte çalışacak. Coca-Cola ayrıca limon, üzüm, elma ve mangonun sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmesi üzerine çalışıyor.

WWF ile ortaklaşa belirlenen ve açıklanan hedeflere ek olarak Coca-Cola, 2020 yılına kadar, suyu doğaya geri kazandırma için belirlediği hedefi tekrarladı ve ambalajlarda geri dönüşüm hedefini bir adım ileriye taşıdı. Bu kapsamda yürütülecek çalışmalar ise şöyle:

6.    Kullanılan suyun %100’ünün geri kazandırılması. Coca-Cola, imalat süreçlerinden kaynaklanan arıtılmış suyu, sudaki yaşamı destekleyecek bir seviyede çevreye geri gönderecek ve bitmiş içecek ürünlerinde kullanılan suyu, 100’den fazla ülkedeki ortaklarıyla gerçekleştirdiği, toplum odaklı su projeleriyle geri kazandıracak. Bu güne kadar Coca-Cola’nın geri kazanım çalışmaları, yürütülen 468 projeyle, ürün hacminin yaklaşık yüzde 52’sinin telafi edilmesini sağladı.

7.    Gelişmiş pazarlarda şişe ve kutularda %75’lik bir geri dönüşüm oranına ulaşılması. Coca-Cola, rehber niteliğinde referans bilgileri belirlemek ve gelişmiş pazarlarda geri dönüşüm oranlarını artırmak için içecek endüstrisi ve yerel kuruluşlarla ortaklaşa çalışmalar yürütecek. Şirket, ambalajlarında kullandığı malzeme ve enerji miktarını azaltmaya devam ederken, geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir içerik kullanmayı da sürdürecek.


Coca-Cola Şirketi ve WWF, 2007’den bu yana, tüm dünyada tatlı su kaynaklarının korunması için ortaklaşa çalışmalar yürütmüş, bu işbirliği dahilinde Coca-Cola’nın küresel operasyonları daha verimli hale getirilmiştir. Bu güne kadar doğayı koruma konusunda önemli çalışmalara imza atan ortaklık, beş kıtada dünyanın en önemli tatlı su havzalarından yedisinin ekolojik sağlığının iyileştirilmesine, Coca-Cola sisteminin su verimliliğinin yüzde 20 oranında arttırılmasına, Coca-Cola’nın küresel üretim operasyonlarında 5 milyon metrik ton CO2 emisyonunun önlenmesine ve şirketin tedarik zincirinde daha sürdürülebilir tarımsal uygulamaların desteklenip özendirilmesine yardımcı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder