19 Mart 2014 Çarşamba

ING Bank, Avrupa Yatırım Bankası Aracılığıyla KOBİ’lere ve Ticari İşletmelere 200 Milyon Euro’luk Destek Sağlıyor

ING Bank, Avrupa Yatırım Bankası ile 8 yıl vadeli 200 milyon Euro tutarında kredi anlaşması imzaladı. Kredi, KOBİ’lerin ve Ticari işletmelerin yatırımlarını ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.  
Avrupa Yatırım Bankası’nın (AYB), ING Bank üzerinden Türkiye'deki KOBİ ve Ticari işletmelere yönelik açtığı 200 milyon Euro’luk kredi sözleşmesi AYB Türkiye Bölüm Başkanı Bruno Denis, AYB Türkiye Temsilcisi Massimo d’Eufemia,  ING Bank Yönetim Kurulu Başkanı John T. McCarthy, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay ve ING Bank Finansal Kurumlar ve Borç Sermaye Piyasaları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay katılımı ile 18 Mart 2014 tarihinde imzalandı.
Söz konusu kredi 2 yılı geri ödemesiz toplam 8 yıl vadeli olup, %25’i kalkınmada öncelikli bölgelere tahsis edilmek üzere, KOBİ’lerin ve Ticari işletmelerin yatırımlarını ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay: “Bölgesel kalkınma kredilerini finanse edeceğiz”
KOBİ’lerin Türkiye ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağladığını belirten ING Bank Genel Müdürü  Pınar Abay: "KOBİ'ler, Türkiye’deki toplam işletmelerin yüzde 99'unu ve istihdamın yüzde 78’ini oluşturuyor. Türkiye'deki bankalar, bu işletmelerin ekonomik potansiyeline verilecek destekte kilit bir konumda bulunuyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz sene AYB’den sağladığımız 100 milyon Euro tutarındaki kredinin tamamını KOBİ ve Ticari müşterilerimize kullandırdık” dedi.
ING Bank olarak Türkiye'nin ekonomik büyümesine paralel sürdürülebilir ve sorumlu bankacılık yaptıklarını ifade eden Abay, bacası tüten yatırımları desteklemenin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek “AYB’den sağlanan yeni kredinin önemli bir kısmını bölgesel kalkınma kredilerinde kullandıracağız. ING Bank olarak ‘ilişki bankacılığı’ yaklaşımımızla ana hedefimiz KOBİ’lerin döngüsündeki eksik halkaları tamamlayıp, ihtiyaçlarına yönelik, hayatlarını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler sunarak rekabet güçlerini ve sürdürebilirliklerini desteklemek” dedi.
Avrupa Yatırım Bankası tarafından ING Bank'a Türkiye'de sağlanan kredi kolaylığının, KOBİ ve Ticari müşterilerin yapacakları yatırımlarda, istihdam yaratmada, girişimciliğin geliştirilmesinde ve bölgesel kalkınmanın ilerletilmesinde destek olduğunu kaydeden Abay bunun dolayısıyla Türk ekonomisine olumlu katkı yaptığını belirterek şunları söyledi; “AYB'nin ING üzerinden açtığı kredi, maddi ve gayri maddi varlıkların yanı sıra işletme sermayesine yapılan yatırımlara destek olacaktır. Bu yatırımlar, öncelikle imalat, hizmet ve turizm alanlarındaki yeni projelere veya mevcut işletmelerin modernizasyonu, genişletilmesi çalışmalarına yönlendirilecektir.”  
Bu vesileyle AYB Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom “Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmeler ekonomik gelişmeye çok önemli katkılar sağlamaktadır. ING Bank ile birlikte sadece fonları bu firmalar icin mevcut kılmıyoruz aynı zamanda bu firmaların sürekliliği icin katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

AYB Türkiye’de canlılık gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelere verdiği desteğe 2014 yılında da devam edeceğini açıkladı. 2013 yılında Türkiye’de sağladıkları toplam kredi tutarı yaklaşık 2.3 milyar Euro olan AYB, bu tutarın üçte birlik kısmını küçük ve orta ölçekli firmaların finansmana erişimleri için tahsis ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder