20 Haziran 2012 Çarşamba

Türkiye’nin ilk tablet gazetesi Zete

Zete Dijital Yayıncılık, dijital platformun tüm alanlarını (tablet, mobil telefon, smart tv ve web) kapsayan teknik altyapısı ve günlük gazeteden haftalık ve aylık dergilere uzanan ürün yelpazesi ile Türkiye’nin öncü ve alanında rakipsiz ‘yeni medya’ kuruluşudur.

Günlük interaktif gazete zete, Türkiye’nin tablet için tasarlanmış ilk gazetesidir. Titiz bir editoryal süzgeçten geçmiş ve iyi seçilmiş 45- 50 arasındaki günlük real-time haber trafiğine ek olarak, her gün ayrı bir konseptte hazırlanan 7 günlük dergi ilavesiyle (Kapsül, Göz, Latte, Dijital, Ajanda, Cumartesi ve Pazar) okurlarına zengin bir içerik sunmaktadır.

Uygulaması 5 Ocak 2011’de iPad’de, 25 Mart 2011’den itibaren iPhone’larda yer alan zete, altyapısını HTML5 ile yenileyerek 2012 Nisan ayı itibariyle web (zete.com) ve smart tv’lerden izlenebilir duruma gelmiştir. Temmuz ayı itibariyle android işletim sistemini kullanan tüm tablet ve akıllı telefonlardan da izlenebilecek ve tüm dijital platformlarda yer alacaktır.

 

zete dergileri:  

Kapsül (pazartesi): Hafta içinde yurtdışında yayınlanmış dikkate değer ve mutlaka okunması gereken 5 ila 6 makalenin, zengin görseller eşliğinde biraz özetlenmiş Türkçe çevirileri

Göz (salı): Haftanın fotoğraflarından, öyküleriyle bir seçki

Latte (çarşamba): Modern ve dinamik genç kadının dergisi

Dijital (perşembe): Son kullanıcıya dönük, yeni teknolojik ürünlerin tanıtıldığı   genç dergi

Ajanda (cuma): Kültür sanat etkinlikleri açısından çok özel bir rehber

*cmt (cumartesi) ve Pazar: Farklı ve zengin içerikleriyle zete okurlarına alışılmadık bir haftasonu okuması vaat eden iki aktüel dergi
 

zete ekibi:

zete’yi az sayıda, profesyonel ve genç bir ekip hazırlıyor. Editörler iki dil bilen, Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş gazeteciler. Haber kaynakları abonesi olduğu Reuters, EPA, Anadolu Ajansı, Doğan Haber Ajansı, Getty Images ile tüm açık kaynaklar ve yayınlar.
 

zete’de neler var?

* Titiz bir editoryal süzgeçten geçerek seçilmiş lokal ve küresel haberler;

* Kaliteli celebrity haberleri, kültür etkinlikleri;

* Futbol, tenis, basketbol, voleybol, Formula 1’in tüm önemli etap ve karşılaşmaları;

* Hayata, insana, çevreye duyarlı; bilime ve stile dönük en yeni, en ilginç, en eğlenceli haberler;

* Uzman yorumları;

* Kaliteli fotoğraflar, videolar;

* Her gün farklı içerikte bir dergi

* Sade ve yalın bir anlatımla, objektif ve doğru bilgi, akıcı bir üslup, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokrat bir duruş.


zete’de neler yok?

* Her şeyden önce manşet yok;

* “Flaş… Flaş..Flaş..”, “Şok… Şok… Şok” yok;

* Klişe başlıklar, klişe anlatımlar; önyargı, taraftarlık, yandaşlık ya da körü körüne karşıtlık yok.

* Nefret dili, söylemi yok.
 
zete şu anda 13.700  iPad,  8.400 iPhone kullanıcısı tarafından düzenli izlenmektedir. Web’e girdiğini henüz bir iletişim kampanyasıyla duyurmamış olmasına rağmen sosyal medya ortamında paylaştığı linkler sayesinde ziyaretçi sayısı her gün düzenli biçimde artmaktadır. Web’de günlük unique ziyaretçi sayısı 17 Haziran 2012 itibariyle 13.082’dir (googleanalytics)

iPad ve iPhone ile birlikte şu anda günlük 35.000’i aşkın okura ulaşmıştır.

1 Temmuz itibariyle android tablet ve telefonlarda yer almasıyla birlikte başlayacak iletişim kampanyası sonucunda bu rakamın kısa sürede 100.000’e ulaşması ve aşması hedeflenmektedir.
Zete'yi facebook ve twitter'dan takip etmek için;

https://twitter.com/zetegazete
https://www.facebook.com/zetegazete
http://zete.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder