16 Ocak 2014 Perşembe

Huawei’nin satış gelirleri yüzde 8 arttı

Teknoloji şirketi Huawei’nin küresel satış gelirleri, şirketin ortaya koyduğu inovasyonun da katkısıyla yüzde 8 artış gösterdi. Huawei 2013 yılında gelirini yaklaşık 240 milyar Çin Yuanı’na çıkarırken, yıllık Ar-Ge yatırımı ise 33 milyar Yuanı (5,4 milyar ABD dolarını) aştı.
Küresel bilgi ve iletişim teknolojileri alanının lider şirketi Huawei, 2013 yılına dair denetlenmemiş finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, bilgi ve iletişim teknoloji sağlayıcısı olarak 2013 yılında da güçlü büyüme ve satış ivmesini sürdürdü. Huawei’nin küresel satış geliri, bir önceki yıla göre Yuan bazında yüzde 8, ABD doları bazında yüzde 11 artış göstererek, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle 238 – 240 milyar Yuan seviyesine ulaştı.

Huawei Finans Direktörü Cathy Meng, Huawei’nin 2013 yılı için operasyon gelirlerinden elde ettiği kârının 28,9 ile 29,4 milyar Yuan’a ulaşacağını belirtti. Bu dönemde şirketin operasyon faaliyetlerinden elde ettiği nakit akışı ve şirketin varlıklarının borcuna oranı dengeli seyretti. 2013 yılında Huawei operasyon verimliliğini artırmak için şirketin yönetim yapısında değişiklikler yapmıştı.

Tüketici ve Kurumsal hizmetlerin verildiği iş gruplarında hızlı büyüme oranı


Huawei telekom şebekeleri, kurumsal ve tüketici hizmetleri iş gruplarının hepsinde yeni büyüme rakamları yakaladı. Şirketin telekom şebeke iş grubunun 2013 yılındaki gelirinin yüzden 75’ten fazlası dünyada ilk 50 sırada yer alan telekom operatörlerinden elde edildi.

Şirketin Telekom iş grubundaki servisler ve yazılımdan sağladığı gelir yüzde 2012 yılında yüzde 34’ten 2013 yılında yüzde 37’ye çıktı. Huawei tüketici ve kurumsal hizmetleri verdiği iş gruplarında da hızlı bir büyüme oranı yakaladı.

Temel bilimsel ve mühendislik teknolojilerine inovasyon odaklı yatırım

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında tüm dünyada rekabetin gittikçe arttığı bir dönemde Huawei’nin büyümeyi sürdürmesi, şirketin inovasyon konusunda taahhüt ettiği çalışmaların bir sonucu olarak görülüyor. Huawei tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik teknoloji geliştirirken, aynı zamanda temel bilimsel ve mühendislik teknolojilerine odaklı inovasyon yatırımını da büyük ölçüde artırdı.

Huawei, inovasyona her yıl yüzde 10’dan fazla yatırım yapıyor”

Finansal Hizmetler Direktörü Meng, Huawei’nin inovasyona dair yatırımlarına ilişkin şunları söyledi:

Huawei, son 10 yıldır inovasyona her yıl gelirinin yüzde 10’undan fazlasını inovasyona yatırım için ayırıyor. Sadece 2013’te şirketin Ar-Ge yatırımları, toplam gelirinin yüzde 14’üne ulaşarak 33 milyar Yuan’a çıktı. Ar-Ge yapılan bu büyük ölçekteki yatırımın dolar karşılığı ise, ilk defa 5,4 milyar Amerikan dolarını aştı.
Huawei'nin kârlılığındaki süreklilik, geliştirilmiş verimlilik ve iç yönetim ve işletme maliyetlerindeki azalmalarla destekleniyor. 2013 yılında Huawei, kurumsal yönetimini yeniden organize etmek ve personelini motive etmek için yeni eğitim programlarının yanı sıra bir dizi yeni yapılanma sürecini devreye aldı. Bunlar arasında ön büro rolleri ve sorumlulukların güçlenmesi, bilinçli ve etkili iş kararları almaya yönelik alan bazlı ekiplerin en iyi araç ve bilgilerle donatılmasını sağlamak gibi aksiyonlar yer alıyor.
Buna ek olarak Huawei, şirketin faaliyet kâr marjını iyileştirmek için işletim modelini işlev merkezli yapıdan proje merkezli yapıya kaydırdı ve Ar-Ge yatırımlarını artırdı. Böylece iç yönetim ve operasyonlarını önemli ölçüde geliştirdi.
En yenilikçi ağ ve en iyi küresel ticari ağı ödülleri
2004 - 2013 yılları arasında Huawei Ar-Ge ve inovasyona toplamda 153,9 milyar Çin Yuanı yatırım yaptı. LTE teknolojisinde dünya lideri olarak konumlanan Huawei, dünyada en yenilikçi ağ ve küresel olarak en iyi ticari ağ da dahil olmak üzere çok sayıda prestijli sanayi ödülünün sahibi olarak dikkat çekiyor. Huawei aynı zamanda 5G teknolojilerinde öncü bir role sahip ve 2018 yılına kadar 5G mobil ağ teknolojilerinin araştırma ve inovasyonuna 600 milyon dolarlık ek yatırım yapmaya hazırlanıyor. Huawei'nin 400G çekirdek yönlendirici teknolojisi sektörde dünya çağında en gelişmiş teknolojilerden biri olarak kabul ediliyor.
Huawei’nin kendini yaptığı işe adamasının müşterilerinin güvenini kazanmada en büyük faktörlerden biri olduğunu ifade eden Meng, şunları söyledi:
"Everest Dağı'ndan dünyanın en kuzey kesimindeki Norveç LTE baz istasyonuna, ya da yoğun ve boğucu Amazon ormanlarına kadar, 140'tan fazla ülkede hizmet veriyoruz. Sağlam itibarımızı 150 bin çalışanımız bağlı olduğu temel ilkelere, müşteri odaklı yapımıza ve vaat ettiklerimizi yerine getirebilme gücümüze borçluyuz.”
 “İşbirliğine açığız, iş ekosistemleri oluşturmaya devam”
Huawei'nin temel değerleri şeffaflık, işbirliği ve kazan-kazan üzerine kuruludur. Biz müşterilerimize yüksek kaliteli, inovatif ürün ve servisler sağlarken, sunduğumuz değer zinciri boyunca iş birliklerine açık olmayı ve birlikte kazanmaya dayalı kaynak ve risk paylaşımından oluşan iş ekosistemleri oluşturmayı savunuyoruz."
Huawei tedarikçi portföy yönetim sonuçlarına ve performanslarına dayanarak bugüne dek 389 tedarikçiyle birlikte çalıştı ve 2013 yılında yaklaşık 1 milyar dolarlık tedarikçi ön ödeme taahhüdünü yerine getirdi.
“Bilgi ve iletişim teknolojilerinin lideri olmak için varız”
Huawei’nin bilgi ve iletişim sektöründe liderliği hedefleyen bir şirket olduğunu söyleyen Meng, "Fiziksel, yani gerçek ve dijital dünya hızlanan bir ritimle birleşiyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde daha fazla insan uygulamaları kullanmak için daha fazla zaman harcayacak. Bu durum, veriye ve servise olan ihtiyacı genişletirken, bu servisleri yerine getirmek için ağ ve cihaz geliştirme yönünde bir ivme artışı kaçınılmaz olacak. Biz bilgi ve iletişim teknolojilerin altyapı sektörünün lideri olmak için varız. 2014 boyunca işimize, inovasyon stratejimize ve yönetim yapısını basitleştirmesiyle ilgili devam eden sürece odaklanmaya devam ederken, aynı zamanda etkili uzun vadeli büyüme hedefini elde etmek için çalışacak ve önümüzdeki on yıl içinde şirketin gelişimi için temeller atmayı sürdüreceğiz" dedi.
* Huawei’nin denetlenmiş finansal sonuçları 2014 yılı ikinci çeyreğinde açıklanacaktır.


* Kur oranı: 1.00 ABD Doları = 6.0569 Çin Yuanı / Aralık 31 2013 tarihi itibariyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder