Yeni bir deneyime hazır mısınız?
Buzbağ ile “Efsane Gurmelerini Arıyor” üçüncü
kez başlıyor
Anadolu’nun
efsane şarabı Buzbağ tarafından düzenlenen “Efsane Gurmelerini Arıyor” lezzet
yarışması üçüncü
kez başlıyor. 6000 yıl önce ilk kez Doğu Anadolu’da başladığı bilinen şarap
kültürünü, günümüz sofralarında yöresel lezzetler eşliğinde yeniden keşfetmek
isteyen herkese açık olan yarışma, katılımcılara yeme-içme konusunda eşsiz bir
deneyim yaşatıyor. İstanbul için ilk başvuruların 1 Mart - 13 Mart tarihleri arasında yapılacağı
“Efsane Gurmelerini Arıyor” yarışmasına başvurularınız için “www.efsanebuzbag.com” sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye’nin en köklü şarap markalarından Buzbağ,
“Efsane Gurmelerini Arıyor” yarışması ile her yıl İstanbul ve Türkiye’nin
çeşitli illerindeki şarapseverler ve blog yazarlarına çağrıda bulunarak, kendi
şarap uzmanlarının liderliğinde üzüm ve şarap türleri, yemek-şarap
eşleştirmeleri ve şarabın tarihini kapsayan yemeklerle katılımcıların yeme-içme
konusunda unutamayacakları bir deneyim yaşamalarını sağlıyor. Yarışmada seçilen
katılımcılar, Anadolu’nun yemeklerini Buzbağ ile yeniden keşfediyorlar.
2012 yılında projenin liderliğini Türkiye’nin önde
gelen yemek bloggerlarının yapacağı ve blog takipçilerine özel olarak
düzenlenecek “Efsane Gurmelerini Arıyor” yarışmasında yer almak ve
gurmeliğe ilk adımı atmak için “www.efsanebuzbag.com” adresine başvuruda bulunabilirsiniz.
Efsane Gurmelerini Arıyor yarışmasının bu seneki
jüri üyeleri arasında Kayra Wine Center Müdürü Cüneyt Uygur, Kayra Wine Center
Eğitim Müdürü Ayça Budak, Buzbağ Marka
Müdürü Ahmet Yüce ve Mey İçki Kategori Geliştirme Müdürü Ceylan Ayık yer
alıyor.
Projenin liderliğini yürütecek olan yemek
bloggerları arasında ise “oburcan.com” blogunun
yazarı, “kuzinedekizaranekmek.com”
blogu ile Aylin Türkşen Aysel, “Peçeteden Notlar” isimli blogu ile Ayşem Öztaş,
“dijist.com” blogu ile Gabriela Olaru, “sagliklimutfak.net” blogu ile Hilal
Dokuyucu, “mutfakrobotum.com” blogu ile Zeynep Braggiotti yer alıyor.
İstanbul’da gerçekleşecek birinci yemek için ilk
başvurular 01 Mart Şubat – 13 Mart tarihleri arasında yapılacaktır.
İkinci yemek için başvurular 12 – 25 Mart, üçüncü başvurular 26 Mart – 8
Nisan ve dördüncü başvurular ise 14 – 28 Mayıs tarihleri arasında
yapılabilinir.
nkara için başvuru tarihi 9 Nisan – 25 Mayıs,
İzmir için ise 24 Nisan – 6 Mayıs tarihleri arasında alınacaktır.
Buzbağ Hakkında
Türkiye’nin en köklü şarap markalarından Buzbağ,
1944 yılından bu yana Elazığ yöresinde yetişen Öküzgözü ve Diyarbakır yöresinde
yetişen Boğazkere üzümleri ile Elazığ’da Kayra Şarap Üretim Tesisi’nde yüksek
kalite ve özenle üretilmektedir. Buzbağ ismini, Elazığ’daki Harput
Bölgesi’nde bulunan Buzluk Mağara’sından almaktadır. Buzbağ, bu toprakların
efsane şarabı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder